Stegt flæsk ad libitum

Drømmer du også om at sætte tænderne i en ægte klassiker, når det kommer til dansk mad? Så er der ingen vej uden om stegt flæsk med persillesovs.

De sprøde skiver flæsk kombineret med mættende kartofler og en fløjlsblød persillesovs er slet ikke til at stå for. Og så er det en ret, der kan sættes på bordet året rundt. Forestil dig en skøn sommerdag, hvor du bestiller stegt flæsk på en restaurant i København. Du får den serveret med nye danske kartofler og frisk persille på toppen. Men samtidig kan den også klare de mørke vinterdage med sin klassiske smag

I køkkenet hos Rio Bravo er vi heller ikke i tvivl: Stegt flæsk med persillesovs er en favorit hos vores gæster. Vi steger 4 tons stegt flæsk om måneden – og så har vi kun talt det med, der går til serveringer, men vi steger gerne mere, så der også kan blive til dig og dit selskab.

Stegt flæsk med persillesovs ad libitum

kr. 149,-

pr. person.

Tilbuddet gælder alle ugens dage.

Stegt flæsk: Danmarks nationalret

Ingen har nogensinde været i tvivl om, at danskerne er vilde med stegt flæsk. Men i 2014 fik retten papir på at være den klare favorit.

Stegt flæsk med persillesovs blev kåret som Danmarks nationalret. Danskerne valgte den tidløse klassiker over et væld af muligheder. Det er en ret, vi alle kender – og som langt de fleste holder rigtig meget af.

24 retter dystede om den prestigefyldte titel, der blev uddelt efter både lokale og landsdækkende afstemninger i efteråret 2014. Over 60.000 danskere deltog og kårede stegt flæsk med persillesovs som Danmarks nationalret.

I nogle år var den ellers vellidte ret sat en smule i skammekrogen. Det internationale køkken havde åbnet sig for danskerne, og det velkendte blev for en tid skiftet ud med nye og eksotiske smagsoplevelser. Men som en ægte klassiker rejste danskernes favorit sig igen fra skyggerne – og i dag er stegt flæsk igen på listen over danskernes livretter.

Historien om stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk har dog en meget længere historieend blot tilbage til 2014 eller din mormors køkken. Det stammer helt tilbage fra 1800-tallet og jernkomfurets ankomst i køkkenerne. Komfuret er blandt de største omvæltninger i køkkenets historie, som gav mulighed for at stege, bage og koge flere ting på en og samme gang.

Selvom svineproduktion, frikadeller og stegt flæsk i dag virker som noget af det mest naturlige i Danmark, har det ikke altid været sådan. Før industrialiseringen af mejerier og landbrug blev der primært spist ferskt svinekød på landet. Det blev dog hurtigt udbredt til byerne.

Det er ikke blot den danske svineproduktion, som har været medvirkende til at gøre stegt flæsk med persillesovs til en dansk klassiker. Den opbagte sovs er også et tydeligt kendetegn for udviklingen i produktion og danske køkkener. Da mælk ikke længere var en mangelvare men ligefrem almindelig i køkkenet, var den opbagte mælkesovs en oplagt mulighed for husmødre, der gerne ville lokke lidt mere grønt i deres mænd og børn.

Er du også på jagt efter stegt flæsk i København? Så er du landet det helt rigtige sted. Book dit bord hos Rio Bravo allerede i dag.

Stegt flæsk ad libitumDanmarks nationalretBlandt danskernes livretter
Book et bord